Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Mesclun met haring en rozendressing

Aantal personen: 4

Ingrediënten

1 tomaat
4 st. haring
1 st. sjalot
3 el. Tuinkruiden
2 el. Olijfolie
2 el. Citroensap
2 el. Balsamico azijn
1 el. Honing
1 el. Amandelolie
2 el. Rozen esprit (van Wees)
zout, cayennepeper
200 gr. gemengde slasoorten

Bereiden

1.De ingredienten voor de dressing (olijf- en amandelolie, azijn, honing, citroensap, rozenesprit, zout en cayennepeper) loskloppen.

2.De salade schoon maken, wassen en in stukken verdelen.

3.In de slacentrifuge droog maken.

4.De tomaat onderdompelen in kokend water, door midden snijden, de zaadjes verwijderen en het vruchtvlees in kleine blokjes snijden.

5.De haringfilets los snijden van de staartgraat en op eventuele graatjes controleren.

6.Het sjalotje hakken.

7.De salade (mesclun is niets anders dan een deftig woord voor gemengde salade) door de dressing scheppen en over 4 borden verdelen.

8.De haringfilets op de salade leggen.

9.Rond de salade de tomaatblokjes, sjalot en geknipte kruiden strooien.

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Lauwe schotse zalm met gebakken asperges
Gepocheerde sliptong met saus van crèmefraîche
Reuzen tomaten gevuld met garnalen en tonijn in coctailsaus
Vis met rijst
Gegrilde zeebrasem met knoflook

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes